Announcement

Collapse
No announcement yet.

4.5 Text Color on Clips?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 4.5 Text Color on Clips?

    I have just loaded up the new version and while the new UI will take a while to get used to... one thing I notice right off the bat is that the clip colors look a bit garrish and very different from 4.24. And I can't read some of the text when using certain colors.

    For example, I always use dark blue for my video clip colors. Problem is, the dark blue of before was sort of desaturated a bit. Now... It's like 100% saturated and because of this it's kind of glowing and hard to look at.

    But regardless of the saturation level, the black clip text over the dark blue is impossible to read.

    Any way for the user to change the clip text colors? Or the color choices for clips themselves?

    I have changed my UI window color to a darker color gray but the UI text in other areas remains very stark white.

    While I'm encouraged about the new version UI and some aspects seem better than before... some areas seem restricted to a new selection of colors which is not as nice as before.

    Thanks!
    Sincerely,

    Mike Truly
    ----------------------------------------------------------------
    Truly Media
    970.349.5651
    www.trulymedia.com

    System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

    System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

  • #2
    Sorry... I meant to attach an image showing the clip text problem.

    Thanks!
    Attached Files
    Sincerely,

    Mike Truly
    ----------------------------------------------------------------
    Truly Media
    970.349.5651
    www.trulymedia.com

    System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

    System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

    Comment


    • #3
      How on earth are you able to get those results?
      Everything is ok here. My text are white or black depending on the color I choose for the clips.
      Maybe you can provide us with your recipe for disaster? :)
      Attached Files
      Last edited by SRsupport; 08-08-2007, 04:23 AM.
      Steve
      EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
      A proud EDIUS EDITOR
      For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

      Comment


      • #4
        SR,

        Wow... I'm not sure. I merely installed the update and then loaded a previous 4.24 project I was working on.

        I don't understand how it can be so different.

        Thanks!
        Sincerely,

        Mike Truly
        ----------------------------------------------------------------
        Truly Media
        970.349.5651
        www.trulymedia.com

        System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

        System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

        Comment


        • #5
          That is why I was shocked because it looks good on all the machines.

          Strange????
          Steve
          EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
          A proud EDIUS EDITOR
          For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

          Comment


          • #6
            Mike have you messed with the Windows color scheme? Go to Display Properties > Themes, and choose "Windows Classic" and press ok (Just to test)

            Comment


            • #7
              Stormdave,

              I'll test that tommorrow (my edit system is shutdown and I'm almost shutdown) but Windows Classic is what I use on all my systems. The edit system is XP32 SP2 and I really never mess with the core OS so I'm not sure why it looks so different. Even the font looks different.

              I noticed when I had the bin set to list mode that the little color slot box next to each clip said 'Unknown'. For example next to the dark blue color.

              Something is wacked compared to what others seem to get.

              Thanks
              Sincerely,

              Mike Truly
              ----------------------------------------------------------------
              Truly Media
              970.349.5651
              www.trulymedia.com

              System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

              System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

              Comment


              • #8
                EDIUS will follow the Windows Appearance settings, so there are certain aspects that can change if you're not using default Appearance settings.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Mike Truly View Post
                  Stormdave,

                  I'll test that tommorrow (my edit system is shutdown and I'm almost shutdown) but Windows Classic is what I use on all my systems. The edit system is XP32 SP2 and I really never mess with the core OS so I'm not sure why it looks so different. Even the font looks different.

                  I noticed when I had the bin set to list mode that the little color slot box next to each clip said 'Unknown'. For example next to the dark blue color.

                  Something is wacked compared to what others seem to get.

                  Thanks
                  Mike - perhaps the unknown colour is an old setting - you may just need to re-colour the clips - a pain I know, but worth a try.. I am assuming the interface color pallete changed with the new interface and customisable background..
                  www.wishlistcentral.com - suggest new features
                  www.buglistcentral.com - report bugs
                  www.wishlistcentral.com/edius/ - Free edius user add-ons

                  Comment


                  • #10
                    OK... I went to Display properties to check. I always use Windows Classic on all my machines and it said Windows Classic (modified). It always says this when you change something and the only thing I ever change is the desktop color and the screen saver to blank.

                    I have set it back to Windows Classic (which changes the desktop color) and screen saver and tried again. Here's what I get.

                    Thanks!
                    Attached Files
                    Sincerely,

                    Mike Truly
                    ----------------------------------------------------------------
                    Truly Media
                    970.349.5651
                    www.trulymedia.com

                    System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

                    System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

                    Comment


                    • #11
                      Pete,

                      Thanks for the ideas. I thought I had previously tried going to clip color of the clips on the timeline and re-selecting the clip color (why is there no 'Clip Color' listed on the right click menu and you now have to drill down to Properties to get Clip Color? wasn't it there before) but the color pallette there appears the same as on the timeline clips.

                      However... when I did re-color the clip and chose the same color... the clip text did reverse itself out to white as desired. So things are getting a bit better.

                      Thanks!
                      Attached Files
                      Sincerely,

                      Mike Truly
                      ----------------------------------------------------------------
                      Truly Media
                      970.349.5651
                      www.trulymedia.com

                      System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

                      System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

                      Comment


                      • #12
                        SR,

                        What is the font that is being used on your system? The Windows Classic for me sets it to Tahoma under the appearances tab.

                        Are you running your display card to anti-alias the interface?

                        Thanks!
                        Last edited by Mike Truly; 08-08-2007, 01:57 PM.
                        Sincerely,

                        Mike Truly
                        ----------------------------------------------------------------
                        Truly Media
                        970.349.5651
                        www.trulymedia.com

                        System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

                        System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

                        Comment


                        • #13
                          Unfortunately... I have just noticed a crash issue.

                          I have loaded the project that I have been working on (and all other aspects seem OK so far) and I was going to each bin folder to re-color all the clips.

                          When I go to the 'Titles' folder (which has a lot of titles in it) Edius 4.51 crashes... every time. Not sure exactly how many are in there but I would guess about 50. These are all Quick Titler titles, by the way.

                          Thanks!
                          Sincerely,

                          Mike Truly
                          ----------------------------------------------------------------
                          Truly Media
                          970.349.5651
                          www.trulymedia.com

                          System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

                          System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

                          Comment


                          • #14
                            to set clip color to default, go to clip properties and select default at the bottom of the File Info Tab
                            Anton Strauss
                            Antons Video Productions - Sydney

                            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

                            Comment


                            • #15
                              Anton,

                              Thanks for the ideas but I'm not sure what you mean. Why would I want them to be default (which appears to be white according to the swatch).

                              When opening a previous 4.24 project, the colors are what they are and some were identified as 'unknown' in the bin. When I opened the clip color dialog... the ones I opened (the dark blue clips) all said 'default'. When I then chose the dark blue color instead to reassign the color, the color stays the same but the text finally reverses out to white as it should.

                              So this is the answer for getting the reversed text part... re-assign the colors again.

                              What's weird is... once I found (or was shown) this solution I went to do this on all the clips. Some of the clips already knew there proper colors even though I hadn't reset them yet (such as the 'Light Blue' clips).

                              Thanks!
                              Sincerely,

                              Mike Truly
                              ----------------------------------------------------------------
                              Truly Media
                              970.349.5651
                              www.trulymedia.com

                              System1: Edius 7.41|Storm Mobile|Dual Xeon 3.1 (20 cores w HT OFF)|128GB RAM|Dual 512 SSDs|7TB RAID5|Dual Quadro5000s|Win7_64

                              System2: EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K

                              Comment

                              Working...
                              X