Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2009, 12:40 AM   #1
sashmir
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pepes
Posts: 2
Default Import Edius project in other Edius project

I am working with a lot of material so it would be great for me if I could import one edius project in to another.
It can be done in Premire and some other apps.
I tried importing as file but it can't be done.
I am using Edius 5.
sashmir is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 12:55 AM   #2
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Strange because we do that often
import sequence choose project select how it should be imported done.

So why do you say that it can't be done?
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 07:13 AM   #3
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 625
Default

Could be confused at it works differently in 4.6 or 5* than 3.*, but it certainly works.
You have to import as a sequence not as previously as a project (projects only import in 4* onwards is via EDL or AAF)

Once imported as a sequence I often SHFT A to “copy” the new sequence and Paste it to where I want it in the working sequence.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 09:59 AM   #4
sashmir
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pepes
Posts: 2
Default

Tnx. I found it.
I wasn't looking in the file menu. I only tried right clicking in the bin.
Now it works!
sashmir is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 05:14 AM   #5
COMPLETE VIDEO IMAGE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: DELTA BC CANADA
Posts: 272
Default

Quote:
Originally Posted by SRsupport View Post
Strange because we do that often
import sequence choose project select how it should be imported done.

So why do you say that it can't be done?
I tried importing one project behind the other. I think that I followed your directions and my first project was destroyed and the project that I imported was on the line. I had to go to auto save files to retrieve my original project. Is it in fact possible to have 2 or 3 projects on the line sequentially?

This is what I did:
File; Import Sequence; I put the project name under import project;
Which of the items do I need to check in the lower boxes? I tried various combinations and it didn't work for me.

Ted
Complete Video Image Productions
COMPLETE VIDEO IMAGE is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 01:41 PM   #6
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Strange becuase if you import a project it goes to its own sequence tab so all you had to do was click on the other tab to have your project back.
You would have one tab in which you where editing and another tab of the project you imported.

So how was you project distroyed please give more info.
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 11:32 PM   #7
COMPLETE VIDEO IMAGE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: DELTA BC CANADA
Posts: 272
Default

OK I got it figured out. Some details, like "set ripple mode" weren't mentioned and it took me a bit to figure it out.

Quite the process. I'm not good with explanations. Steve (SRsupport), could you explain the whole process of import/copy/paste/set ripple mode/etc., including screen shots where applicable. I believe it would greatly benefit a lot of editors. Until now, I was always told by Edius reps that it could not be done and now that I know it can, it will be extremely useful for me.

Ted,
Complete Video Image Productions
COMPLETE VIDEO IMAGE is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 5 - Sanyo Xacti H.264 file import? Mokusmisi Editing with EDIUS 2 11-01-2008 05:06 PM
Sony EX1 and Edius - required spec and project settings gbn00 Editing with EDIUS 3 07-20-2008 07:32 PM
Can't Import Audio into Project rich501 Editing with EDIUS 1 05-30-2008 05:34 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:41 PM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.