Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2007, 05:57 AM   #1
pvideo
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ukiah, CA
Posts: 22
Default dv avi codec

I find that Tmpgenc Express and Windows media player will not recognize the Canopus dv codec on my editing unit, but only the lossless avi, from Procoder. Seems that the Canopus codec is not loaded for these software products. Any suggestions? Also, my Titlemotion Pro seems like an older version than I recall (I have a new editing computer). Wasn't there an update at some point? I have the original Titlemotion disc that came with Edius but remember a specific updating file. I am using Edius Pro v.3.61,
Thanks.
Pam
Is the old forum archive available somewhere?
pvideo is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 03:22 PM   #2
GrassValley_MD
Mike Downey... The Jollymon
 
GrassValley_MD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lehi, Ut
Posts: 970
Default

Quote:
Originally Posted by pvideo View Post
I find that Tmpgenc Express and Windows media player will not recognize the Canopus dv codec on my editing unit, but only the lossless avi, from Procoder. Seems that the Canopus codec is not loaded for these software products. Any suggestions? Also, my Titlemotion Pro seems like an older version than I recall (I have a new editing computer). Wasn't there an update at some point? I have the original Titlemotion disc that came with Edius but remember a specific updating file. I am using Edius Pro v.3.61,
Thanks.
Pam
Is the old forum archive available somewhere?


Use the Microsoft DV on output. That will work with those programs and if it doesn't there is something deeper going on.


Mike
GrassValley_MD is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 05:04 PM   #3
pvideo
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ukiah, CA
Posts: 22
Default

Yes, the MSDV avi selection works, but isn't the Canopus avi codec supported with Edius Pro software? It is not listed as a possible video codec in the system, just Canopus HX and Canopus Lossless. Only the audio is recognized in third party programs.
Pam
pvideo is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 05:58 PM   #4
GrassValley_MD
Mike Downey... The Jollymon
 
GrassValley_MD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lehi, Ut
Posts: 970
Default

Quote:
Originally Posted by pvideo View Post
Yes, the MSDV avi selection works, but isn't the Canopus avi codec supported with Edius Pro software? It is not listed as a possible video codec in the system, just Canopus HX and Canopus Lossless. Only the audio is recognized in third party programs.
Pam

The difference between the MS Codec and the Canous one is mostly the wrapper... the ms codec works fine with Edius Pro.

Now, You are correct that the MS Codec is not listed in the presets. Just use it on output :)



Mike
GrassValley_MD is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 08:48 PM   #5
pvideo
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ukiah, CA
Posts: 22
Default

[QUOTE=GrassValley_MD;2117]The difference between the MS Codec and the Canous one is mostly the wrapper... the ms codec works fine with Edius Pro.

Now, You are correct that the MS Codec is not listed in the presets. Just use it on output :)


Thanks for the response. What I meant is that the Canopus DV avi codec is not listed in my computer codec list. So, when I output to Canopus DV avi the file is not recognized by third party software, but it is usable within Edius. So you are saying that I should always check MSDV for avi output to third party applications and that the quality is on par with Canopus avi?
Pam
pvideo is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 09:18 PM   #6
GrassValley_MD
Mike Downey... The Jollymon
 
GrassValley_MD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lehi, Ut
Posts: 970
Default

As far as SD DV goes it works just fine and looks great. Like I said, it is just a different wrapper.


Give it try and see what you think :)


Mike
GrassValley_MD is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2007, 01:06 AM   #7
pvideo
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ukiah, CA
Posts: 22
Default

Thanks, Mike.
pvideo is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2007, 06:17 PM   #8
peterC
Senior Member
 
peterC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney Australia
Posts: 296
Default

Quote:
Originally Posted by pvideo View Post
Also, my Titlemotion Pro seems like an older version than I recall (I have a new editing computer). Wasn't there an update at some point? I have the original Titlemotion disc that came with Edius but remember a specific updating file. I am using Edius Pro v.3.61,
Thanks.
Pam
Is the old forum archive available somewhere?
Hi Pam.
1) Try using Edius V3.62 Beta. Download it from the d/l section in your user profile area of the d/l section of the Canopus web site. It works fine and is what I use.
2) There is a TMPro update there too that you will need. TMP for Canopus SP1 as I recall.

Nothing, unless you have made your own copies of the old forums that I know of.
__________________
peterC
---------------------
Edius V3.62 beta / DVRexRT cards
(Please don't throw stones, it works!)
peterC is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2007, 12:06 AM   #9
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 13,994
Default

there is an update for TM Pro to go with Edius3 that fixed several annoyances that has never been made available in the Canopus download section

Phone Canopus and ask them to email it to you, they have it because that's how I got mine

now with Edius4, TmPro is even newer
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS Pro7 with Matrox MXO2, Asrock X79 Extreme11, HexaCore Intel Core i7-4930K, Corsair Water Cooling, Nvidia Quadro K4000, Samsung 850 Pro SSD for System, 4x WD RE4 2TB in Raid5 for Video, Adaptec Raid Controller, 4 x Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB Ram, Win7 Pro
antonsvideo is online now   Reply With Quote
Old 05-23-2007, 02:46 AM   #10
pvideo
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ukiah, CA
Posts: 22
Default

I did download both the 3.62 beta and the TMPro update from the download page--no luck in either getting the heralded Canopus avi dv codec or the newer version of TMPro. I will contact Canopus to email me Anton's TMPro update.

I haven't upgraded to v4 because I still work in SD, but I suppose I should while it is still available as an upgrade from v3.

Thanks all.
Pam
pvideo is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Output to Flash storyp24 ProCoder 6 04-02-2008 11:32 PM
? about Canopus HQ Codec Bob Nilsen Editing with EDIUS 1 03-15-2008 02:27 AM
What is the difference between AV12 and Canopus DV and Microsoft DV ? diner19GV ProCoder 5 08-07-2007 06:39 AM
Background music in EDIUS? tingsern Editing with EDIUS 18 07-19-2007 05:56 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:27 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.