Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2007, 07:19 PM   #1
Blast1
Senior Member
 
Blast1's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Hawaii
Posts: 407
Default Anti-Shake Plug-in For Edius

Prodad, makers of Vitascene, Adorage, etc. now has a anti-shake plug-in for Edius 4.x called Mercalli
__________________
GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems
Blast1 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 07:28 PM   #2
GrassValley_KH
Mr Sparkle
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 3,802
Default

They certainly do - a few users here have been running it through it's paces too, with some trialling beta builds to iron out the kinks.

I believe we're creating EDIUS NX + ProDad bundle packages for Europe.
GrassValley_KH is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 07:44 PM   #3
Blast1
Senior Member
 
Blast1's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Hawaii
Posts: 407
Default

I've talked to some people who have used it on Adobe and they like it better than 2D3's steadymove, Mercalli also does HD, only drawback I've heard about is no keyframing, you have to do the entire clip or isolate sections of it by razor
__________________
GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems
Blast1 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 07:45 PM   #4
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,076
Default

I'm currently using Mercalli and it flat-out smokes in Edius.
It's also bundled with Shake and it does as the name suggests.
I recall a thread a while back looking for a way to "shake" a video. This does it!

An NX bundle would be quite attractive.

Rusty
__________________
Rusty Rogers | Films
>Flanders Scientific LM-2140W Grading monitor & 30" Apple Cinema Display (2650x1600!)BM Resolve & Ultrascope
>TYAN S7025, 16GB RAM, 2 x Xeon X5550's, 4 x 10k video HD's, Win8 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN GPU, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>ASUS ROG G750JH - 24GB RAM, i7-4700HW Quad, 1TB SSD system, 1TB Storage, Win8.1 x64, GeForce GTX 765M

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 08:03 PM   #5
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Mercali works in EDIUS but there are some quality issues.
The are more apparent quality footage.
There where reports on those problems in other threads.
If these little quirks can be worked out it will be an awesome addition to EDIUS.

Steve


Steve
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 08:19 PM   #6
Angelo
Senior Member
 
Angelo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 247
Default

I agree with Rusty, Mercalli is fast as I get 5 to 7x RT during analyzing process with all 4-cores running +94%! I have Mercalli Expert that gives you more control settings.

As for quality issues I was getting softness with older revision, but the latest update fixed the softness issue as I was doing frame by frame comparison with 720p/480p footage on a 480p timeline with no shakes.

I also use ProDAD's Heroglyph for Animated Map Routing, Titling Effects plus I use Vitascene for it's RT GPU Filmlook Effects all within EDius v4.51c.

ProDAD's support is top notch! If you have a problems just email them as they respond within 1-2 days (or after a weekend) depending when the email sent.

...Angelo
__________________
Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD
Angelo is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 08:28 PM   #7
THoff
Senior Member
 
THoff's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: California, USA
Posts: 2,159
Default

I used the trial on some footage of mine, and while I tried hard to like it, I could not come up with something that didn't have conspicuous artifacts or heavy blurring along the edge of the clip.

Maybe the trial version is behind with updates, but the issues with the Mercalli output were just as objectionable as the shaky source that I started with.
THoff is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 08:56 PM   #8
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Quote:
Originally Posted by Angelo View Post
I agree with Rusty, Mercalli is fast as I get 5 to 7x RT during analyzing process with all 4-cores running +94%! I have Mercalli Expert that gives you more control settings.

As for quality issues I was getting softness with older revision, but the latest update fixed the softness issue as I was doing frame by frame comparison with 720p/480p footage on a 480p timeline with no shakes.

I also use ProDAD's Heroglyph for Animated Map Routing, Titling Effects plus I use Vitascene for it's RT GPU Filmlook Effects all within EDius v4.51c.

ProDAD's support is top notch! If you have a problems just email them as they respond within 1-2 days (or after a weekend) depending when the email sent.

...Angelo
I also have mercali expert latest service pack and a lot of issues are not fixed.
I use precise image analyzes (intensive rendering ) without border and all the detections and settings are tuned to produce the highest quality possible.
But on a broadcast monitor I spot the problems right away
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 08:58 PM   #9
Angelo
Senior Member
 
Angelo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 247
Default

I never tried the trial version, but I know that the retail version never had artifacts in my footage only the softness issue which was easily spotted on my HDTV. Now with the latest update it is very hard to see any softness even with frame by frame comparison. This is when I was looking at HDV converted to HQ 480p and displayed via DVStrom2 component-out (480i) to a 720p HDTV.

Currently I'm very satisfied with Mercalli Expert :)

...Angelo
__________________
Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD
Angelo is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 09:02 PM   #10
Angelo
Senior Member
 
Angelo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 247
Default

Quote:
Originally Posted by SRsupport View Post
I also have mercali expert latest service pack and a lot of issues are not fixed.
I use precise image analyzes (intensive rendering ) without border and all the detections and settings are tuned to produce the highest quality possible.
But on a broadcast monitor I spot the problems right away
A lot of issues is news to me, can you expand?

...Angelo
__________________
Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD
Angelo is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Picture shake stabilizer.... AJL14 EDIUS: Compatible Third Party Products 22 05-13-2008 01:57 AM
Anti Flicker Nerfboy Editing with EDIUS 6 03-10-2008 10:35 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:42 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.