Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-15-2007, 06:05 PM   #1
PaulTV
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ibiza
Posts: 1,412
Default Edius and After Effects etc

At the risk of being boring, I'd like to ask again the situation with the AE plugin for Edius.

I've just tested After Effects CS3 with the plugin, it works fine, but still we have the problem that you cannot switch between AE and Edius.

Edius will not open until you fully close AE.

This was not the case with earlier versions of the plug.

If you remove the plug from AE, you can happily switch, so it is a plugin problem.

Maybe this is not important to many users, but pro and broadcast users utilise After Effects for all their compositing needs. Some will respond with, Boris Red etc etc, but this is no answer to the situation.

Grass Valley appear to be interested in presenting Edius as a "pro" software solution, and continued failure to address simple issues such as plugins and, dare I say it VST are not helping to forge a serious link with professional users.

I'm sure this post will result in a couple of glib remarks about, " use another software" etc etc, but I'd like someone to say, yes there is a problem and yes they'll be fixed with 4.5.

I find it really odd that Edius comes with Sound Soap that will not work correctly, VST support that does not work correctly and the AE/Lightwave/Photoshop plugin that does not work correctly. It's rather like buying a car only to be told that the windscreen wipers only work when it's not raining.

I still think Edius works well and 4.5 looks like a great step forward, but please, is it not possible to sort out these tedious faults once and forever? it really is no fun switching software off and starting it up 35 times a day, then removing audio glitches caused by VST errors.

Paul
__________________
Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

System 1: Edius 7.21 Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX780Ti Decklink HD Extreme.

http://indiestereographer.blogspot.co.uk
PaulTV is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2007, 11:45 PM   #2
shueardm
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: South Australia
Posts: 3,263
Default

I agree completely.
__________________
Supermicro X7DWA-N, 2 X Xeon 5420, Windows 8.1 Pro, 16GB RAM. GTX 770 O/C, EDIUS 7.2 | Decklink 4K Extreme | Teranex 3D Processor
http://on2dvd.com.au
shueardm is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 05:40 PM   #3
GrassValley_MD
Mike Downey... The Jollymon
 
GrassValley_MD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lehi, Ut
Posts: 970
Default

All I can say is that Grass Valley is looking very seriously at the plugin issue.

I can't say anymore than that because anything more than this would be what we hope and want to do and not what has been done.


Mike
GrassValley_MD is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2007, 04:02 AM   #4
Mike Truly
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Crested Butte, CO USA
Posts: 577
Default

Being a heavy compositing user, I too would love to see the integration improved with apps such as AE.

Thanks!
__________________
Sincerely,

Mike Truly
----------------------------------------------------------------
Truly Media
1.800.829.4990
www.trulymedia.com

EdiusNX+Exp|Edius 6.03|Procoder3|XP32|Dual Xeon 3.6|4GB RAM|U320 RAID0 15K
Mike Truly is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2007, 04:11 AM   #5
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: cali
Posts: 2,767
Default

I knew I wasn't the only one.....

Count me in :D
__________________
Nothing is true. Everything is permitted.
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2007, 06:51 PM   #6
Alter Ego
Senior Member
 
Alter Ego's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: North Wales, PA, USA
Posts: 372
Default

Quote:
Originally Posted by STORMDAVE View Post
I knew I wasn't the only one.....

Count me in :D
Count me in as well. I have been using Boris Red as an Edius Plugin a lot lately. Plugin capability is very very nice to have. Heres to hoping.
Alter Ego is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2007, 10:54 PM   #7
7hbg
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 99
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_MD View Post
All I can say is that Grass Valley is looking very seriously at the plugin issue.
Mike

Please pass the word up to the GV people:

Please release the Software Development Kit (SDK) so people can again write plugins for this software. No one will seriously consider developing any plugins for EDIUS until they know that they can work with it and understand what can be done with it. Also release all APIs, unlike the old (no longer available) SDK that was extremely limited/crippled.
There are threads in this and the old forum that are good examples of a real need for plugin development. Not all plugins will appeal to the masses. Some plugins are developed for very specific jobs. It would be silly to expect a big software company to develop something that they could not sell 1000s of. One example I have are set of filters I have developed for one of this forum user to split the video image into RGB/YUV/YC layers and to be able to move each layer so it can be used to re-align old color-shifted vhs footage. Canopus didnít write anything remotely similar to do that, no other companies will if there is no profit in it, so let others who have time and interest develop little things like that. The more EDIUS is capable of, more people will want to use it.
__________________
Rob
7hbg is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 10:16 AM   #8
PaulTV
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ibiza
Posts: 1,412
Default

Well said!

Paul
__________________
Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

System 1: Edius 7.21 Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX780Ti Decklink HD Extreme.

http://indiestereographer.blogspot.co.uk
PaulTV is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 12:52 PM   #9
DVcatastrophe
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 51
Default

I think the answer to this sort of question goes down to $$$, market share, and how much business such developments will bring to the Edius software. Their past integrations with big 3rd party Vendors didn't bring them the market share they expected, so I don't see why they would think it would work second time around. but if they strike a decent partnership, who knows?
__________________
IntelDG965SSK mobo, nVidia7600GT, Intel E6420Core2Duo 2.13ghz, 1 meg DDR2 RAM, Canopus Storm2Pro, Edius 3.62.
DVcatastrophe is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 05:00 PM   #10
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,076
Default

Don't forget, products like NX are not Grass Valley, so I'd imagine, unless GV buys the hardware line, we'll see less support for plug-ins before we see more. As mentioned above, it's all about the $$$.

Rusty
__________________
Rusty Rogers | Films
>Flanders Scientific LM-2140W Grading monitor & 30" Apple Cinema Display (2650x1600!)BM Resolve & Ultrascope
>TYAN S7025, 16GB RAM, 2 x Xeon X5550's, 4 x 10k video HD's, Win8 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN GPU, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>ASUS ROG G750JH - 24GB RAM, i7-4700HW Quad, 1TB SSD system, 1TB Storage, Win8.1 x64, GeForce GTX 765M

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:19 PM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.